Färsbiffar i gräddig tomatsås

Betyg 4 av 5.162 personer har röstat
Receptet har 64 kommentarer
Färsbiffar i gräddig tomatsås

Färsbiffar i gräddig tomatsås är härliga köttfärsbiffar i en krämig sås av tomater, grädde och soja. Biffarna tillagas på under 30 minuter och representerar husmanskosten när den är som allra bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Färsbiffar i tomatsås serverad med couscous blandad med bland annat gröna oliver ligger upplagd på en tallrik

Ingredienser

4 portioner
4 port couscous pasta eller potatis
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl mellangrädde
1 tsk kinesisk soja
smör till stekning

Till servering

basilika eller persilja
hackad rödlök
oliver

Gör så här

00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

64 st
  • Jättegoda! Men jag tog passerade tomater lite mer grädde och redde lite med maizenaredning, såsen blev lite tunn annars tyckte vi.

    Kajsa

  • Mycket bra recept! En sak som funkar bättre är att sjuda tomaterna och grädde i en kastrull i 15-20 minuter så det blir en bättre smak på såsen.

    Johan

  • Enkelt och gott! Läste i kommentarerna att detta kunde vara lite smaklöst så jag modifierade såsen innan jag hällde den i pannan. Tog 2 dl krossade tomater utan att sila bort vätskan och mixade (stavmixer) tillsammans med 1 dl créme fraîche och 0,5-1 tsk paprikapulver. Det räckte för att få härlig mustig smak. Supergott!

    Madelaine

  • Jättegott, gjorde vegetariskt med formbarfärs. Kryddade på med vitlök och diverse goda kryddor. Gick snabbt. Gott!

    Annikka

  • Ursäkta men smakar just ingenting .Såväl biffarna som såsen behöver balanseras och hottas upp rejält. Chili ,socker ,en skvätt vinäger , vitlök i och lite valfri fond i såsen ger både smak och balans.

    Jerry

  • Vad menas med ” häll av vätskan från tomaterna och blanda med …..” Dum fråga kanske, men är det vätskan eller tomatkrosset som ska användas ???🥫🍅

    Kajsa

    Hej Kajsa! Inga frågor är dumma. Men det är tomatkrosset som ska användas och den flytande vätskan som du kan hälla bort. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Lagat dessa sedan receptet kom i Ica buffe 2005? Hela familjen gillat. Använder inga örter. Peppar o chiliflakes. Hackade löken fräses innan tomat/grädden går i, skivar chilioliver och blandar i. Puttra minst 20. Toppen!!

    Camilla

  • Favoritbiffarna sedan 2005! Görs även med olika såser så som grädd- eller kantarellsås.

    Jessica

  • Lättlagad absolut! Men föredrar utan soja. Och mer kryddor/örter. Hällde i basilika, persilja, mer svartpeppar, salt. Hade vart gott med ost i såsen också!

    Jonna

  • Så gott! Kryddade tomatsåsen lite extra! Mums!

    Jenny

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat med couscous utan basilika, lök och oliver.
Energi2776 KJ / 663 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein38 g

Testa liknande recept

  • Pannbiff med lök
    Betyg 2.9 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsbiff med rödbetor och ägg
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Katrinplommonfyllda järpar
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärsbiffar med olivröra
    Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsinbiffar olympus
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad