Färsbiffar i gräddig tomatsås

Färsbiffar i gräddig tomatsås är härliga köttfärsbiffar i en krämig sås av tomater, grädde och soja. Biffarna tillagas på under 30 minuter och representerar husmanskosten när den är som allra bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Ingredienser
4 portioner
4 port couscous pasta eller potatis
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl mellangrädde
1 tsk kinesisk soja
smör till stekning
Till servering
basilika eller persilja
hackad rödlök
oliver
Gör så här
00:05:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med couscous utan basilika, lök och oliver.
Energi2776 KJ / 663 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein38 g
Kommentarer
66 stJättegoda! Men jag tog passerade tomater lite mer grädde och redde lite med maizenaredning, såsen blev lite tunn annars tyckte vi.
Kajsa
Mycket bra recept! En sak som funkar bättre är att sjuda tomaterna och grädde i en kastrull i 15-20 minuter så det blir en bättre smak på såsen.
Johan
Enkelt och gott! Läste i kommentarerna att detta kunde vara lite smaklöst så jag modifierade såsen innan jag hällde den i pannan. Tog 2 dl krossade tomater utan att sila bort vätskan och mixade (stavmixer) tillsammans med 1 dl créme fraîche och 0,5-1 tsk paprikapulver. Det räckte för att få härlig mustig smak. Supergott!
Madelaine