Färs- och svamppanna med ris

19
3
Färs- och svamppanna med ris

Färs- och svamppanna är ett lättlagat, smakfullt och kryddigt recept som passar lika bra till lunch som till middag. Röran serveras med ris och hyvlade, saftiga morötter i vinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012

Färs- och svamppanna med ris

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
250 g champinjoner
2 tsk olja
ca 500 g nötfärs
1 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1 msk örtkrydda (provencale)
10 g persilja
2 morötter
1 tsk rödvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja) och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Henrik

2014-09-02

Den var ganska smaklös men . jag lät hela vätskan koka in då blev det en väldigt fyllig smak .

Egon

2012-12-06

Snabbt ,enkelt och vilken bra och GOD rätt ! Tack för tipset ! egon

Camilla

2012-12-01

Jag tyckte den var ganska smaklös, lite fond eller buljong hade nog gjort sig väl i färsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2308 KJ / 552 kCal
Fett 20.1 g
Kolhydrater 56.8 g
Protein 34.2 g
Läs mer om näringsvärden