Färs- och svamppanna med ris
Färs- och svamppanna är ett lättlagat, smakfullt och kryddigt recept som passar lika bra till lunch som till middag. Röran serveras med ris och hyvlade, saftiga morötter i vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
250 g champinjoner
2 tsk olja
ca 500 g nötfärs
1 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1 msk örtkrydda (provencale)
10 g persilja
2 morötter
1 tsk rödvinsvinäger
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja) och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2308 KJ / 552 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater56.8 g
Protein34.2 g
Kommentarer
Läste kommentarerna innan jag testade denna rätt så tog smaksatt creme fraiche (svamp och timjan) samt lite kalvfond. Jättegott blev det!
Camilla
2022-08-08Den var ganska smaklös men . jag lät hela vätskan koka in då blev det en väldigt fyllig smak .
Henrik
2014-09-02Snabbt ,enkelt och vilken bra och GOD rätt ! Tack för tipset ! egon
Egon
2012-12-06