Färs- och svamppanna med ris

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
4
Färs- och svamppanna med ris

Färs- och svamppanna är ett lättlagat, smakfullt och kryddigt recept som passar lika bra till lunch som till middag. Röran serveras med ris och hyvlade, saftiga morötter i vinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012

Färs- och svamppanna med ris

Ingredienser

4 portioner
4   portioner ris (eller annat gryn)
250 g  champinjoner
2 tsk  olja
ca 500 g  nötfärs
1 msk  japansk soja
1 msk  balsamvinäger
salt och peppar
2 dl  lätt crème fraiche
1 dl  mjölk
1 msk  örtkrydda (provencale)
10 g  persilja
2   morötter
1 tsk  rödvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja) och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Läste kommentarerna innan jag testade denna rätt så tog smaksatt creme fraiche (svamp och timjan) samt lite kalvfond. Jättegott blev det!

Camilla

2022-08-08

Den var ganska smaklös men . jag lät hela vätskan koka in då blev det en väldigt fyllig smak .

Henrik

2014-09-02

Snabbt ,enkelt och vilken bra och GOD rätt ! Tack för tipset ! egon

Egon

2012-12-06

Näringsvärde per portion

Energi2308 KJ / 552 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater56.8 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

Couscous-pytt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Spenatsallad med fetaost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörstekt torsk med champinjoner och bacon
Betyg 4.1 av 5.
122 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Galettes comple med kassler, spenat och ägg
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färs- och svamppanna med pressad potatis
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga