Färs- och svamppanna med ris

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
5
Färs- och svamppanna med ris

Färs- och svamppanna är ett lättlagat, smakfullt och kryddigt recept som passar lika bra till lunch som till middag. Röran serveras med ris och hyvlade, saftiga morötter i vinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012

Färs- och svamppanna med ris

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
250 g champinjoner
2 tsk olja
ca 500 g nötfärs
1 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1 msk örtkrydda (provencale)
10 g persilja
2 morötter
1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort denna rätt flera gånger nu, och det bästa valet jag gjorde va o hälla i lite rökig whisky i medans allt puttrar ihop. Lyfte alla smaker ännu mer efter det!

Marcus

2024-10-07

Läste kommentarerna innan jag testade denna rätt så tog smaksatt creme fraiche (svamp och timjan) samt lite kalvfond. Jättegott blev det!

Camilla

2022-08-08

Den var ganska smaklös men . jag lät hela vätskan koka in då blev det en väldigt fyllig smak .

Henrik

2014-09-02

Näringsvärde per portion

Energi2308 KJ / 552 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater56.8 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

Färs- och svamppanna med pressad potatis
Betyg 3.8 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korvstroganoff Provencale
Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp- och färspanna
Betyg 3.4 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapskyckling med ris
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med svampsås
Betyg 4 av 5.
125 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk fläskgryta med senapssting
Betyg 3.7 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga