Färs- och svamppanna med pressad potatis

Betyg 3.8 av 5.
32 personer har röstat
8
Färs- och svamppanna med pressad potatis

Recept på god och matig husman! Färs- och svamppanna gör du enkelt av bland annat morötter, champinjoner, nötfärs och matlagningsgrädde. Servera den rejäla grytan med pressad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011

Färs- och svamppanna med pressad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
4 morötter
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Gott och lättlagat! Följde tipset att ta 3 dl grädde och 1 dl mjölk.

Sara

2024-10-21

Mycket gott! Tog blandfärs i stället för nötfärs och 1.5 dl mellanmjölk o 1.5 dl vispgrädde. I och med att vi hade färskpotatis så kokte vi bara potatisen. Blev inte alls torrt!

Lena

2023-08-09

Hej! Har gjort denna rätt helt vegansk det blev lika gott som original receptet.

Tarja

2022-09-08

Näringsvärde per portion

Energi3245 KJ / 560 kCal
Fett25 g
Kolhydrater50.1 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

Färs- och svamppanna med ris
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp- och färspanna
Betyg 3.4 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med svampsås
Betyg 4 av 5.
125 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous-pytt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatsallad med fetaost
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga