Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färs- och svamppanna med pressad potatis

Recept på god och matig husman! Färs- och svamppanna gör du enkelt av bland annat morötter, champinjoner, nötfärs och matlagningsgrädde. Servera den rejäla grytan med pressad potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och morötter. Skär potatisen i bitar och riv morötterna grovt. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Koka potatisen. 
  3. Fräs morötter och svamp i hälften av matfettet tills vätskan kokat in. Ta upp på ett fat.
  4. Stek färsen i resten av matfettet. Krydda med soja, balsamvinäger, salt och peppar. Vänd ner morötter och svamp och häll på grädden. Låt puttra ca 5 minuter.
  5. Servera färs- och svamppannan med pressad potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 morötter
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3245 kJ / 560 kCal