UNDER 45 MIN | Medel

Svamp- och färsgryta med spirali

En smakrik gryta ovanpå en bädd av pasta passar faktiskt när som helst! Här är den gjord på färs, färska champinjoner, grädde, köttbuljong och vitlök. Ja, du förstår ju att detta går bara inte att misslyckas med. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek färsen i hälften av oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lyft över i en gryta.
  2. Skala och hacka löken och skär de stora svamparna i klyftor. Stek lök och svamp i resten av oljan och pressa i vitlöken när svampen fått lite färg. Lyft över i grytan.
  3. Tillsätt grädde, mjölk och smulad buljongtärning i grytan och krydda med soja och timjan. Låt koka upp och sjuda ca 10 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera pastan och sås med sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk timjan
  • 4 port pasta (gärna spirali)
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3599 kJ / 859 kCal