Färs- och svamppanna med ris

Färs- och svamppanna är ett lättlagat, smakfullt och kryddigt recept som passar lika bra till lunch som till middag. Röran serveras med ris och hyvlade, saftiga morötter i vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012

Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
250 g champinjoner
2 tsk olja
ca 500 g nötfärs
1 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1 msk örtkrydda (provencale)
10 g persilja
2 morötter
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2308 KJ / 552 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater56.8 g
Protein34.2 g
Kommentarer
5 stHar gjort denna rätt flera gånger nu, och det bästa valet jag gjorde va o hälla i lite rökig whisky i medans allt puttrar ihop. Lyfte alla smaker ännu mer efter det!
Marcus
Läste kommentarerna innan jag testade denna rätt så tog smaksatt creme fraiche (svamp och timjan) samt lite kalvfond. Jättegott blev det!
Camilla
Den var ganska smaklös men . jag lät hela vätskan koka in då blev det en väldigt fyllig smak .
Henrik