Pannbiff med svampsås

77
11
Pannbiff med svampsås

Biffarna av blandfärs får mer smak med ett uns senap i. En gräddig sås av champinjoner, crème fraiche, soja och balsamvinäger ackompanjerar biffen. Servera det hela med ris och rivna morötter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Pannbiff med svampsås

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Svampsås

1
gul lök
250 g
champinjoner
1 msk
olja
1 msk
balsamvinäger
1 msk
vetemjöl
2 dl
mjölk
1 dl
crème fraiche
1 msk
soja
-
salt och peppar

Pannbiff

ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
senap gärna dijon
1/2 dl
vatten
3
morötter

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Barntips! Om barnen inte kan vänta på maten, så skala och skär morötterna i stavar och ge dem under tiden.

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Andri

4/6/2020

Lite för mycket soja, 1 tsk räcker. Annars mycket gott.

Lars

2/27/2020

God rätt. Hade i lite kantarellfond i såsen också för att få upp smaken en aning.

Helen

2/11/2020

Bra bas-recept. Mer krydda i biffarna. Och 1 tesked soja istället för 1 matsked. Såsen smakade mest soja och minimalt av champinjoner.

Näringsvärde per portion

Energi 2775 KJ / 663 kCal
Fett 31.7 g
Kolhydrater 59.6 g
Protein 33.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept