Pannbiff med svampsås

Biffarna av blandfärs får mer smak med ett uns senap i. En gräddig sås av champinjoner, crème fraiche, soja och balsamvinäger ackompanjerar biffen. Servera det hela med ris och rivna morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Svampsås
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk soja
salt och peppar
Pannbiff
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap gärna dijon
1/2 dl vatten
3 morötter
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Barntips! Om barnen inte kan vänta på maten, så skala och skär morötterna i stavar och ge dem under tiden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2775 KJ / 663 kCal
Fett31.7 g
Kolhydrater59.6 g
Protein33.2 g
Kommentarer
Sådär, biffarna ok med svampsåsen blir inte bra, tunn och konstig smak med balsamvinäger. Lyckades rädda med grädde, kalvfond samt lite hackad rosmarin. Då blev den helt ok
Adam
2023-09-12Japansk eller kinesisk soja?
Alexandra
2023-08-20Kan man skippa balsamvinägern? Jag avskyr sur/syrlig mat....
Birgitta
2021-11-01