Pannbiff med svampsås
Biffarna av blandfärs får mer smak med ett uns senap i. En gräddig sås av champinjoner, crème fraiche, soja och balsamvinäger ackompanjerar biffen. Servera det hela med ris och rivna morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Svampsås
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk japansk soja
salt
peppar
Pannbiff
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap gärna dijon
1/2 dl vatten
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2775 KJ / 663 kCal
Fett31.7 g
Kolhydrater59.6 g
Protein33.2 g
Kommentarer
Mycket gott! Balanserade upp syran med lite socker i såsen!
Sandra
2024-03-21Nej det här gick inte hem tyvärr, kändes som en kombination av olika maträtter. Riset och svampsåsen passade inte alls ihop enligt oss
Sofia
2024-03-20Sådär, biffarna ok med svampsåsen blir inte bra, tunn och konstig smak med balsamvinäger. Lyckades rädda med grädde, kalvfond samt lite hackad rosmarin. Då blev den helt ok
Adam
2023-09-12