Pannbiff med svampsås

Betyg 4 av 5.
125 personer har röstat
18
Pannbiff med svampsås

Biffarna av blandfärs får mer smak med ett uns senap i. En gräddig sås av champinjoner, crème fraiche, soja och balsamvinäger ackompanjerar biffen. Servera det hela med ris och rivna morötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Pannbiff med svampsås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Svampsås

1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk japansk soja
salt
peppar

Pannbiff

ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap gärna dijon
1/2 dl vatten
3 morötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
125 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Balanserade upp syran med lite socker i såsen!

Sandra

2024-03-21

Nej det här gick inte hem tyvärr, kändes som en kombination av olika maträtter. Riset och svampsåsen passade inte alls ihop enligt oss

Sofia

2024-03-20

Sådär, biffarna ok med svampsåsen blir inte bra, tunn och konstig smak med balsamvinäger. Lyckades rädda med grädde, kalvfond samt lite hackad rosmarin. Då blev den helt ok

Adam

2023-09-12

Näringsvärde per portion

Energi2775 KJ / 663 kCal
Fett31.7 g
Kolhydrater59.6 g
Protein33.2 g

Testa liknande recept

Färs- och svamppanna med pressad potatis
Betyg 3.8 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsbiffar med svampsås och mos
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsbiffar med balsamvinägerstekt svamp
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostgratinerad jättebiff i tomatsås
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsbiffar i krämig sås
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga