Pannbiff med svampsås

105
14
Pannbiff med svampsås

Biffarna av blandfärs får mer smak med ett uns senap i. En gräddig sås av champinjoner, crème fraiche, soja och balsamvinäger ackompanjerar biffen. Servera det hela med ris och rivna morötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Pannbiff med svampsås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Svampsås

1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk soja
salt och peppar

Pannbiff

ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap gärna dijon
1/2 dl vatten
3 morötter

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Barntips! Om barnen inte kan vänta på maten, så skala och skär morötterna i stavar och ge dem under tiden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

105

Kommentarer

Birgitta

2021-11-01

Kan man skippa balsamvinägern? Jag avskyr sur/syrlig mat....

Ann-charlotte

2021-07-08

Jättegott! Men det blir ingen sås, vi tog i creme fraiche för att göra det såsigare.

Marie

2021-01-12

Svingott

Näringsvärde per portion

Energi 2775 KJ / 663 kCal
Fett 317 g
Kolhydrater 596 g
Protein 332 g
Läs mer om näringsvärden