Matvetesallad med primörpickles | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Matvetesallad med primörpickles

Sommarens primörer som t ex morötter, rädisor och sockerärter i sötsyrlig ättikslag blir ett trevligt inslag i denna matiga sallad med matvete, rödlök och citrondressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med grönsakerna. Koka upp en lag med ättika, socker och vatten. Låt svalna. Tillsätt citronjuicen.
  2. Skala eller skrubba morötterna. Skär i mindre bitar om de är stora. Skiva räd isorna. Grovstrimla sockerärterna.
  3. Lägg grönsakerna i en bunke. Häll över den kalla lagen. Låt stå 20 minuter, ligger de längre blir de mjuka och tappar färg. Häll av lagen.
  4. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  5. Skala och finhacka rödlök (skär ev hälften av rödlöken i ringar till garnering) och vitlök.
  6. Blanda matvete, lök och vitlök med persilja, finrivet citronskal, -juice och olja.
  7. Vänd ner salladsbladen. Toppa med de picklade grönsakerna.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med t ex quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 dl matvete
  • 2 små rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl hackad persilja
  • finrivet skal och juice av 1 citron
  • 1 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 200 g blandade salladsblad
Primörpickles
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 4 1/2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3/4 dl färspressad citronjuice
  • 2 knippen morötter
  • 2 knippen rädisor
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan