Matvetesallad med primörpickles
Sommarens primörer som t ex morötter, rädisor och sockerärter i sötsyrlig ättikslag blir ett trevligt inslag i denna matiga sallad med matvete, rödlök och citrondressing.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
10 portioner
5 dl matvete
2 små rödlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl hackad persilja
finrivet skal och juice av 1 citron
1 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
200 g blandade salladsblad
Primörpickles
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
4 1/2 dl socker
3 dl vatten
3/4 dl färspressad citronjuice
2 knippen morötter
2 knippen rädisor
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott. Åt salladen tillsammans med grillad kycklingspett. Min bror hade lagt till picklad färsk gruka.
Camilla
2020-06-24Mycket gott och enkelt! Vi hade inga rädisor hemma men det blev bra ändå. Däremot kommer vi se till att ha det nästa gång.
Terése
2012-07-06Kanongod sallad. En av sommarens favoriter. Blir bra till sommarens utflykter.
Ann-chatrine
2012-07-06