Picklad primörsallad

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
0
Picklad primörsallad

Piggt picklad morot, rädisa och sockerärta lyfter denna matvetesalladen som passar till det mesta, inte minst på buffén. Bara de picklade primörerna i sig är ett trevligt tillbehör till söndagssteken, grillat kött eller ugnsbakad lättgravad lax.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Picklad primörsallad

Ingredienser

10 portioner
3 dl  matvete
1   vitlöksklyfta
finrivet skal och juice av 1   citron
2 dl  hackad persilja
1 dl  olivolja eller kallpressad rapsolja
3 krm  salt
1 krm  svartpeppar
200 g  blandade salladsblad

Primörpickles

1 1/2 dl  ättiksprit (12 %)
4 1/2 dl  strösocker
3 dl  vatten
3/4 dl  färskpressad citronjuice
2   knippen morötter (à ca 400 g)
2   knippen rädisor (à ca 200 g)
150 g  sockerärtor

För alla

Gör glutenfri: Byt matvete mot quinoa, bovete eller ris.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1292 KJ / 309 kCal
Fett9 g
Salt0.42 g
Kolhydrater52 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Matvetesallad med primörpickles
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår bbq med matvete och grönsaker
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Primörsallad med matvete och citronett
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Farrosallad med sparris, päron och sojanötter
Betyg 3.8 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålsallad med matvete och Västerbottensost
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga