Picklad primörsallad
Piggt picklad morot, rädisa och sockerärta lyfter denna matvetesalladen som passar till det mesta, inte minst på buffén. Bara de picklade primörerna i sig är ett trevligt tillbehör till söndagssteken, grillat kött eller ugnsbakad lättgravad lax.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
10 portioner
3 dl matvete
1 vitlöksklyfta
finrivet skal och juice av 1 citron
2 dl hackad persilja
1 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
200 g blandade salladsblad
Primörpickles
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
4 1/2 dl strösocker
3 dl vatten
3/4 dl färskpressad citronjuice
2 knippen morötter (à ca 400 g)
2 knippen rädisor (à ca 200 g)
150 g sockerärtor
För alla
Gör glutenfri: Byt matvete mot quinoa, bovete eller ris.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1292 KJ / 309 kCal
Fett9 g
Salt0.42 g
Kolhydrater52 g
Protein2 g
Kommentarer