Picklad primörsallad

28
0
Picklad primörsallad

Piggt picklad morot, rädisa och sockerärta lyfter denna matvetesalladen som passar till det mesta, inte minst på buffén. Bara de picklade primörerna i sig är ett trevligt tillbehör till söndagssteken, grillat kött eller ugnsbakad lättgravad lax.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Picklad primörsallad

Ingredienser

10 portioner
3 dl matvete
1 vitlöksklyfta
finrivet skal och juice av 1 citron
2 dl hackad persilja
1 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
200 g blandade salladsblad

Primörpickles

1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
4 1/2 dl strösocker
3 dl vatten
3/4 dl färskpressad citronjuice
2 knippen morötter (à ca 400 g)
2 knippen rädisor (à ca 200 g)
150 g sockerärtor

För alla

Gör glutenfri: Byt matvete mot quinoa, bovete eller ris.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1292 KJ / 309 kCal
Fett 9 g
Salt 0.42 g
Kolhydrater 52 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden