Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färggranna chips

Färggranna chips är ett recept på goda friterade rotfrukter. Rekommenderade rotfrukter är rödbetor, morötter och sötpotatis eftersom de ger chipsen en fin färg och god smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva olika sorters rotfrukter tunt med osthyvel. Torka dem på hushållspapper.
  2. Hetta upp olja, ca 5 cm högt, i en djup kastrull. Oljan är tillräckligt het när en brödbit blir brun på ca 30 sekunder.
  3. Fritera grönsakerna ett par minuter, varje sort för sig. Ta upp dem med hålslev när de är gyllenbruna och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och kallna på galler.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g blandade rotfrukter t ex rödbetor, morötter, sötpotatis, palsternacka
  • olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?