Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot är ett smakrikt och mättande fiskrecept med fina råvaror. Den stekta torsken, som kryddas med fänkålsfrön, salt och socker, serveras med syrlig matvetesallad och svalkande gräddfilssås, med smak och sting av pepparrot.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g torskfilé
1 msk fänkålsfrön
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk olja

Matvetesallad

2 dl matvete
1 grönt äpple
1 fänkål
pressad saft av 1/2 citron
2 msk olja
1 msk honung
salt
peppar
20 g dill

Pepparrotssås

2 msk riven pepparrot
2 dl gräddfil

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2093 KJ / 501 kCal
Fett17 g
Salt1.3 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålskryddade laxspett
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med tomat och blomkål
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkål med vete och dill
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad