Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn
Ett lyxigt recept på fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn som passar utmärkt att servera till fest! Du gör det av bland annat tapenade, smördeg, parmesanost, honung, vin och laxfilé. Stiligt och smakrikt!
Ingredienser
4 portioner
10 medelstora kokta potatisar (10 potatisar motsvarar ca 1 kg)
1 burk tapenad (à 200 g)
salt
svartpeppar
1 ark färsk smördeg (à 250 g)
3 dl riven parmesan
4 rödlökar
2 msk olivolja
1/2 dl flytande honung
2 dl rött matlagningsvin
2 msk fänkålsfrön
4 bitar laxfilé (à 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5327 KJ / 1272 kCal
Fett79 g
Kommentar
Jättegott!! Potatisflarnet blev bättre än jag trodde, så det kommer jag att bjuda/rekommendera som veggo-rätt.
Mariann
2009-04-13