Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
1
Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn

Ett lyxigt recept på fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn som passar utmärkt att servera till fest! Du gör det av bland annat tapenade, smördeg, parmesanost, honung, vin och laxfilé. Stiligt och smakrikt!

Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn

Ingredienser

4 portioner
10   medelstora kokta potatisar (10 potatisar motsvarar ca 1 kg)
1   burk tapenad (à 200 g)
salt och svartpeppar
1   ark färsk smördeg (à 250 g)
3 dl  riven parmesan
4   rödlökar
2 msk  olivolja
1/2 dl  flytande honung
2 dl  rött matlagningsvin
2 msk  fänkålsfrön
4   bitar laxfilé (à 150 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. Rätten innehåller gluten och mjölk.
Gör laktosfri: Läs noga ingrediensförteckningen på smördegen.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan koserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jättegott!! Potatisflarnet blev bättre än jag trodde, så det kommer jag att bjuda/rekommendera som veggo-rätt.

Mariann

2009-04-13

Näringsvärde per portion

Energi5327 KJ / 1272 kCal
Fett79 g

Testa liknande recept

Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade päron
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålskryddad fläskkarré
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig ost- och olivblandning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Förrätt à la napoleonbakelse
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga