Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
1
Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn

Ett lyxigt recept på fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn som passar utmärkt att servera till fest! Du gör det av bland annat tapenade, smördeg, parmesanost, honung, vin och laxfilé. Stiligt och smakrikt!

Fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn

Ingredienser

4 portioner
10   medelstora kokta potatisar (10 potatisar motsvarar ca 1 kg)
1   burk tapenad (à 200 g)
salt och svartpeppar
1   ark färsk smördeg (à 250 g)
3 dl  riven parmesan
4   rödlökar
2 msk  olivolja
1/2 dl  flytande honung
2 dl  rött matlagningsvin
2 msk  fänkålsfrön
4   bitar laxfilé (à 150 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. Rätten innehåller gluten och mjölk.
Gör laktosfri: Läs noga ingrediensförteckningen på smördegen.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan koserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jättegott!! Potatisflarnet blev bättre än jag trodde, så det kommer jag att bjuda/rekommendera som veggo-rätt.

Mariann

2009-04-13

Näringsvärde per portion

Energi5327 KJ / 1272 kCal
Fett79 g

Testa liknande recept

Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålskryddad fläskkarré
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Porchetta di fano
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga