Sallad med grillad fänkål och apelsin
![Sallad med grillad fänkål och apelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20806/cf_259/sallad_med_grillad_fankal_och_apelsin.jpg)
Idealisk och väldigt livfull sallad med grillad fänkål och apelsin. Det tar tid att göra denna härligt annorlunda sallad men resultatet blir förträffligt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
![Sallad med grillad fänkål och apelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20806/cf_259/sallad_med_grillad_fankal_och_apelsin.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 dl matvete
1/2 dl sötmandel
1 tsk hela fänkålsfrön
2 msk olivolja
1 rödlök
2 fänkål
2 vitlöksklyftor
3 apelsiner
ca 1 dl färskpressad apelsinjuice (från apelsinresterna)
1 rosésallad (à ca 150 g)
8 myntablad
2 msk balsamvinäger
1/2 dl grovriven parmesan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
flingsalt
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex vanlig svensk hårdost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer