Fänkålsstekt lax med äppelsallad

7
0
Fänkålsstekt lax med äppelsallad

En delikat laxrätt som är busenkel att tillaga. Den lena laxen kryddas med anisdoftande fänkålsfrön och serveras med potatis och en äppel- och fänkålssalad med dill samt en pepparrotskräm.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Fänkålsstekt lax med äppelsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis

Pepparrotskräm

2 msk
finriven pepparrot
2 dl
smetana
-
salt och peppar

Lax

4
portionsbitar laxfilé (à 125 g)
1 tsk
olja
1 msk
fänkålsfrö
1/2 tsk
salt
1 tsk
strösocker

Äppelsallad

1
grönt äpple
1/2
fänkål
2 msk
olja
1 msk
vitvinsvinäger
1
ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2987 KJ / 712 kCal
Fett 44 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept