Fänkålsstekt lax med äppelsallad
En delikat laxrätt som är busenkel att tillaga. Den lena laxen kryddas med anisdoftande fänkålsfrön och serveras med potatis och en äppel- och fänkålssalad med dill samt en pepparrotskräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
Pepparrotskräm
2 msk finriven pepparrot
2 dl smetana
salt
peppar
Lax
4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
1 tsk olja
1 msk fänkålsfrö
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
Äppelsallad
1 grönt äpple
1/2 fänkål
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 ask färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2987 KJ / 712 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer