Fänkålsstekt lax med äppelsallad

11
0
Fänkålsstekt lax med äppelsallad

En delikat laxrätt som är busenkel att tillaga. Den lena laxen kryddas med anisdoftande fänkålsfrön och serveras med potatis och en äppel- och fänkålssalad med dill samt en pepparrotskräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Fänkålsstekt lax med äppelsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis

Pepparrotskräm

2 msk finriven pepparrot
2 dl smetana
salt och peppar

Lax

4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
1 tsk olja
1 msk fänkålsfrö
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker

Äppelsallad

1 grönt äpple
1/2 fänkål
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2987 KJ / 712 kCal
Fett 44 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden