Fänkålsstekt lax med äppelsallad

Betyg 4.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fänkålsstekt lax med äppelsallad

En delikat laxrätt som är busenkel att tillaga. Den lena laxen kryddas med anisdoftande fänkålsfrön och serveras med potatis och en äppel- och fänkålssalad med dill samt en pepparrotskräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Fänkålsstekt lax med äppelsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis

Pepparrotskräm

2 msk finriven pepparrot
2 dl smetana
salt
peppar

Lax

4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
1 tsk olja
1 msk fänkålsfrö
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker

Äppelsallad

1 grönt äpple
1/2 fänkål
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 ask färsk dill (à 20 g)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2987 KJ / 712 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålskryddade laxspett
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad