Fänkålssoppa med saffran och räkor

Fänkål, saffran och skaldjur är smaker som passar perfekt ihop. Den här soppan fungerar lika bra som lyxig förrätt som till en delikat lunch. Servera soppan med krutonger eller ett gott bröd.

Ingredienser
4 portioner
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 stor fänkål
1 medelstor potatis
2 msk olivolja
1/2 g saffran
1 l grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
ca 200 g räkor i lake
1/2 kruka gräslök
1 tomat
Till servering
krutonger (eller bröd)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1525 KJ / 364 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hej! Jag undrar hur många liter vatten ska det vara i fänkålssoppa??? Mvh Paula Larsson
Paula
2021-10-17