Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiens hjärta – grillmacka med avokado, lax och ingefära

Kallrökt lax, soja och ingefära sätter tonen för den här grillade mackan. Färskost och avokado gör den krämig och god – ät hela själv eller skär upp den i halvor och servera som förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala och riv ingefäran. Blanda rädisorna med soja och ingefära.
  2. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur köttet med en sked och skär i skivor.
  3. Bred färskosten på alla brödskivorna. Fördela rädisorna på hälften av bröden och lägg på lax och avokado. Lägg på resten av bröden som lock.
  4. Grilla i smörgåsgrill ca 5 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 125 g rädisor
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 msk japansk soja
  • 1 avokado
  • 200 g färskost
  • 8 skivor levainbröd (gärna råg)
  • 200 g skivad kallrökt lax
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1895 kJ / 452 kCal