Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Reuben sandwich

En riktig mack-klassiker är Reuben sandwich. Och det är inte svårt att förstå varför: Grovhackad oxbringa, lagrad ost, surkål och Thousand Island-dressing gör den både matig och smältande god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär oxbringan i tärningar och kör hastigt i matberedare eller hacka med kniv till ett grovt hack. Skär osten i skivor.
  2. Bred dressingen på samtliga brödskivor. Gör gärna Hemmagjord Thousand Island. Lägg på surkål, oxbringa, och ost. Lägg på resten av bröden som lock.
  3. Bred smöret på utsidorna av bröden och stek i stekpanna på medelvärme ca 10 minuter tills osten har smält.
  4. Servera med saltgurka.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mölkproteinfritt margarin och byt osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri dressing.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kokt rimmad oxbringa
  • 200 g lagrad ost (gärna gruyère)
  • 1 dl dressing (gärna thousand island)
  • 8 skivor levainbröd (gärna råglevain)
  • 4 dl surkål
  • 2 msk smör
Till servering
  • saltgurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2192 kJ / 1001 kCal