Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klassisk inlagd sill

Denna klassiska inlagda sill är så nära äkta husmanskost man kan komma! Koka ihop din lag med bland annat lök och peppar och varva den sedan med den salta sillen i en burk. Din sill smakar bäst om den får dra till sig minst ett dygn före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker, vatten, ättiksprit och pepparkorn. Skala och skär morot och lök i skivor.
  2. Tillsätt det skivade och lagerblad i lagen. Låt kallna.
  3. Skär sillen i sneda bitar. Varva sill och lag i en burk. Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Sillen passar bra på buffébordet och antal portioner är beräknade därefter.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 12 vitpepparkorn
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 4 lagerblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?