Klassisk inlagd sill

Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
1
Klassisk inlagd sill

Denna klassiska inlagda sill är så nära äkta husmanskost man kan komma! Koka ihop din lag med bland annat lök och peppar och varva den sedan med den salta sillen i en burk. Din sill smakar bäst om den får dra till sig minst ett dygn före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Klassisk inlagd sill

Ingredienser

10 portioner
2 förpackningar inläggningssill (à 420 g)
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
12 vitpepparkorn
2 morötter
2 rödlökar
4 lagerblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Blir osäker pga mängdangivningen av sill - vore det inte bätttre att ange vikten sill i stället för burkens vikt? Så kan man välja själv vilken sill man vill använda. (Abbas nya plastförpackningar innehåller totalt 420 g varav 190 g sill....)

Knut

2018-12-09

Hej Knut! Mängden sill är samma i båda sorternas förpackning. Men självklart kan vi ändra i receptet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-12-27

Testa liknande recept

Citron- och pepparrotssill
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasmästarsill
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flädersill
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga