Klassisk inlagd sill
Denna klassiska inlagda sill är så nära äkta husmanskost man kan komma! Koka ihop din lag med bland annat lök och peppar och varva den sedan med den salta sillen i en burk. Din sill smakar bäst om den får dra till sig minst ett dygn före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
10 portioner
2 förpackningar inläggningssill (à 420 g)
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
12 vitpepparkorn
2 morötter
2 rödlökar
4 lagerblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Blir osäker pga mängdangivningen av sill - vore det inte bätttre att ange vikten sill i stället för burkens vikt? Så kan man välja själv vilken sill man vill använda. (Abbas nya plastförpackningar innehåller totalt 420 g varav 190 g sill....)
Knut
2018-12-09Hej Knut! Mängden sill är samma i båda sorternas förpackning. Men självklart kan vi ändra i receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27