Klassisk inlagd sill

19
1
Klassisk inlagd sill

Denna klassiska inlagda sill är så nära äkta husmanskost man kan komma! Koka ihop din lag med bland annat lök och peppar och varva den sedan med den salta sillen i en burk. Din sill smakar bäst om den får dra till sig minst ett dygn före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Klassisk inlagd sill

Ingredienser

10 portioner
2 förpackningar inläggningssill (à 420 g)
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
12 vitpepparkorn
2 morötter
2 rödlökar
4 lagerblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Sillen passar bra på buffébordet och antal portioner är beräknade därefter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Knut

2018-12-09

Blir osäker pga mängdangivningen av sill - vore det inte bätttre att ange vikten sill i stället för burkens vikt? Så kan man välja själv vilken sill man vill använda. (Abbas nya plastförpackningar innehåller totalt 420 g varav 190 g sill....)

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej Knut! Mängden sill är samma i båda sorternas förpackning. Men självklart kan vi ändra i receptet. Hälsningar Michelle