Kycklingspett med citron och rosmarin
Laga saftiga kycklingspett marinerade i citron, rosmarin och fänkålsfrö! Det här är en lättlagad och smakrik rätt som passar alla grilltillfällen. Servera spetten med friska citronklyftor och valfria tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 1/2 tsk salt
2 msk finhackad färsk rosmarin
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk hela fänkålsfrön
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
1 msk finrivet citronskal
grillspett
citronklyftor (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. citronklyftor till servering.
Energi853 KJ / 203 kCal
Fett9 g
Salt2.9 g
Kolhydrater1 g
Protein30 g
Kommentarer
Mums! Gjorde den igen när matlådan tog slut. Hade potatis med örtsmör till.
Sannah helena
2024-08-23Alla tre barn tyckte kycklingen blev supergod med den här marinaden. Hade visserligen ingen vitlök hemma men hade vitlökspeppar som krydda och det gav bra smak trots allt. Det här blir en favorit i framtiden.
Viola
2024-06-25Menar ni verkligen att kycklingen ska skäras i så små bitar? 1x1cm??
Monika
2024-06-18Hej Monika! Nej det har blivit fel där! Det ska vara 3*3 cm stora bitar. Tack för att du frågade så vi kan ändra det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-18