Grillad kyckling med gremolata
En härlig pastarätt med saftig grillad kyckling och en smarrig gremolata till och du svänger ihop allt på under en halvtimme. Kalamataoliver, vitlök och persilja ger en riktigt fräsch smak till kycklingen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 grillad kyckling
4 portioner valfri pasta
2 broccolistånd (à 250 g)
salt och svartpeppar
Gremolata
1 dl svarta oliver t ex kalamata
50 g soltorkade tomater
1 citron
8 kvistar bladpersilja
1 - 2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.
I övrigt innehåller rätten gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Servera med glutenfri pasta
Gör äggfri: Servera med äggfri pasta
Gör så här
Tips
Gremolata är ett fräscht tillbehör som passar till många olika rätter. Det serveras ofta till fisk. Gör gärna en dubbel sats gremolata då den kan förvaras upp till en vecka i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2959 KJ / 707 kCal
Fett0 g
Kommentar
Min 10-åriga dotter, ofta väldigt kräsen med maten, hittade detta recept (har aldrig hänt tidigare) och tyckte det såg så gott ut. Lagade detta till lördagsmiddag och fick en STOR spontan kram av henne som tack (händer sällan). Alla i familjen tyckte att detta var jättegott. Rekommenderas således!
Nina
2006-08-19