Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad kyckling med gremolata

En härlig pastarätt med saftig grillad kyckling och en smarrig gremolata till och du svänger ihop allt på under en halvtimme. Kalamataoliver, vitlök och persilja ger en riktigt fräsch smak till kycklingen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gremolata: Dela ev oliverna. Strimla de soltorkade tomaterna.
  3. Finriv skalet på citronen. Strimla persiljan och blanda med citronskalet i en skål. Pressa i vitlök och blanda ner oljan. Smaksätt gremolatan med salt och peppar.
  4. Skär broccolin i små buketter. Lägg broccolin i pastavattnet när det är 2 minuter kvar av koktiden.
  5. Blanda oliver, tomat och gremolata med broccoli och pasta. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Skär kycklingen i bitar och servera med pastan.

För alla

Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.
I övrigt innehåller rätten gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Servera med glutenfri pasta
Gör äggfri: Servera med äggfri pasta

Tips

Gremolata är ett fräscht tillbehör som passar till många olika rätter. Det serveras ofta till fisk. Gör gärna en dubbel sats gremolata då den kan förvaras upp till en vecka i kylen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grillad kyckling
  • 4 portioner valfri pasta
  • 2 broccolistånd (à 250 g)
  • salt och svartpeppar
Gremolata
  • 1 dl svarta oliver t ex kalamata
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 citron
  • 8 kvistar bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2959 kJ / 707 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden