Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatistärningar med rosmarin och oliver

Potatistärningar med rosmarin och oliver är ett utomordentligt tillbehör till kött eller kyckling. Kryddig rosmarin och smakrika kalamataoliver gifter sig fantastiskt med potatisen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i sockerbitsstora tärningar och repa rosmarinkvistarna.
  2. Lägg rosmarinstjälkarna på smörgåspapper i ånginsatsen och lägg potatistärningarna på. Ånga i ca 12 minuter.
  3. Grovhacka rosmarinbladen och svarta kalamataoliver. Blanda med olivolja, salt och peppar.
  4. Häll oliv- och rosmarinoljan på potatisen och servera. Passar till kött eller kyckling.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 dl svarta kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1050 kJ / 250 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB