Fänkåls- och spenatsoppa
Mumsigt recept på fänkåls- och spenatsoppa. Du gör soppan av bland annat lök, vitlök, fänkål, potatis, grädde och spenat. Servera den smakrika soppan med parmesan, ärtskott och bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 fänkål
1 potatis
1 msk matfett
1 l grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
1 dl matlagningsgrädde
150 g färsk bladspenat
salt
peppar
olja
Till servering
ärtskott
parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Energi1014 KJ / 242 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater23 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ärtskott och parmesan nämns ej bland ingredienserna
Camilla
2011-05-18