Fänkåls- och spenatsoppa
Mumsigt recept på fänkåls- och spenatsoppa. Du gör soppan av bland annat lök, vitlök, fänkål, potatis, grädde och spenat. Servera den smakrika soppan med parmesan, ärtskott och bröd.
Ingredienser
Till servering
För alla
Receptet innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Hoppa över parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym.
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ärtskott och parmesan nämns ej bland ingredienserna
Camilla
2011-05-18