Fänkåls- och spenatsoppa

Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Fänkåls- och spenatsoppa

Mumsigt recept på fänkåls- och spenatsoppa. Du gör soppan av bland annat lök, vitlök, fänkål, potatis, grädde och spenat. Servera den smakrika soppan med parmesan, ärtskott och bröd.

Fänkåls- och spenatsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 fänkål
1 potatis
1 msk matfett
1 l grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
1 dl matlagningsgrädde
150 g färsk bladspenat
salt
peppar
olja

Till servering

ärtskott
parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ärtskott och parmesan nämns ej bland ingredienserna

    Camilla

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Energi1014 KJ / 242 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater23 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Belugasallad
    Betyg 3 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rödgrön risonisallad
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad