Salviakryddad kycklingfilé på fänkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Salviakryddad kycklingfilé på fänkål

Utmana dig själv och gör härlig salviakryddad kycklingfilé upplagd med fänkål. Förutom salvian så ger du även kycklingen en syrlig citruston som passar bra med den milda fänkålen. Servera med utsökta, balsamstekta vitlökar och pinjenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingfiléerna (bröst) på mitten längs med fibrerna. Banka ut dem lite. Lägg på salviabladen och strö över citronskal. Salta och peppra.
  2. Rulla ihop kycklingfiléerna till 8 små korvar (för 4 port). Vira in i plastfilm och småkoka i ca 1 minut. Ta bort plastfilmen och trä upp på grillspett. Pensla med olja och grilla på häll eller i grillpanna.
  3. Ansa och tvätta fänkålen. Lägg den i vatten med socker, salt och fänkålsfrön - så det täcker. Koka mjuk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 100°C.
  4. Ta upp fänkålen och lägg den i en ugnssäker form. Hacka schalottenlöken och strö över den och oregano. Klicka över smöret. Baka ca 15 minuter i ugnen.
  5. Dela vitlöken i klyftor och låt skalet vara kvar. Stek vitlök och pinjenötter i smör, tillsätt balsamvinäger och sjud i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp fänkål och kyckling fint på tallrik med de balsamstekta vitlökarna och nötterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 kycklinglårfiléer eller hälften så många bröstfiléer
  • 8 långa salviablad eller torkad salvia (8 långa blad motsvarar 1 tsk torkad salvia)
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk matolja
  • 4 små fänkål
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk oregano
  • 1 msk smör
  • ca 1 vitlök
  • 1/2 dl pinjenötskärnor
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk smör eller margarin
  • ruccolasallad och färska örter
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan