Utmana dig själv och gör härlig salviakryddad kycklingfilé upplagd med fänkål. Förutom salvian så ger du även kycklingen en syrlig citruston som passar bra med den milda fänkålen. Servera med utsökta, balsamstekta vitlökar och pinjenötter.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2000
Har du lagat receptet?
Kommentar
Peter
2020-07-16Fänkålen slut i butiken och salvian vissnat hemma...hmmm vad göra?! En stor spetskål som vi delade i 4 avlånga delar som fick gratinera i ugn med hackad färsk oregano, schalottenlök och olja. Samtidigt griljerade vi kycklingfilé i strimlor uppträdda på spett. Penslade med olja blandat m citronskal, salt, peppar & chiliflakes. Pinjenötterna fräste vi i rikligt med smör, pressad vitlök och fänkålsfrön. Till detta rosévinet Patriale. Blev underbart gott!!!