Citron- och vitlökskyckling

Prova en ny smak på din kyckling genom att puttra ihop filéstrimlor med fänkålsfrön, vitlök och syrlig citronjuice. Duka upp din smakrika citron- och vitlökskyckling med fräst purjolök och spröda, nykokta sommarmorötter. Fräscht och gott!

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g färsk pasta (500 g färsk pasta motsvarat ca 400 g torkad)
1/2 purjolök (den vita delen)
2 msk smör till stekning
1 msk olja till stekning
ca 400 g kycklingfilé (bröst- eller lårfile)
2 krm fänkålsfrö
1 msk finhackad vitlök
1 msk färskpressad citronjuice
bladpersilja till servering
Gör så här
00:03:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2643 KJ / 631 kCal
Fett15.7 g
Kommentarer
Vad är det som ska ”puttra ihop”? Ett par matskedar vätska till 4 portioner drunknar inte rätten i kan jag lova utan att ha provat.
Peter
2021-08-23Hej Peter! Det har du rätt i, man ska snarare steka rätten i ytterligare någon minut efter man har haft i citronjuice. 😊 Vi har ändrat texten i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-24Okej men inte någon favorit.
Elin
2005-09-30Den här maträtten är verkligen jätte god! en av mina favoriter!
Susanne eleonor
2004-04-05