Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citron- och vitlökskyckling

Prova en ny smak på din kyckling genom att puttra ihop filéstrimlor med fänkålsfrön, vitlök och syrlig citronjuice. Duka upp din smakrika citron- och vitlökskyckling med fräst purjolök och spröda, nykokta sommarmorötter. Fräscht och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på paketet. Håll varmt.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Smält hälften av smöret smör i en het panna och fräs purjolöken mjuk i 3-4 minuter. Salta och peppra.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs dem i en het panna med resten smör och olja i 4-5 minuter.
  4. Strö över fänkålsfrö och vitlök. Salta och peppra. Häll på citronjuicen. Sänk värmen något och låt allt puttra ihop i någon minut.
  5. Arrangera pastan på tallrikar tillsammans med citronkycklingen och purjolöken. Strö ev över lite grovhackad bladpersilja. Servera med nykokta sommarmorötter.

Tips

Om du hittar kycklinginnerfile så blir det en extra saftig och mör rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g färsk pasta (500 g färsk pasta motsvarat ca 400 g torkad)
  • 1/2 purjolök (den vita delen)
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk olja till stekning
  • ca 400 g kycklingfilé (bröst- eller lårfile)
  • 2 krm fänkålsfrö
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ev bladpersilja till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2643 kJ / 631 kCal
Fett: 15,7 g
Läs mer om näringsvärden