Familjens bästa kycklingfilé i ugn

Denna kycklingfilé i ugn går hem hos både stora och små, en riktig familjefavorit! Gratinera kycklingfilé i ugn med en krämig sås på grädde, chilisås och basilika. Medan kycklingen tillagas kokar du riset, strimlar den gröna salladen och skär tomaterna i klyftor. Servera kycklingen med ris och sallad och toppa gärna med några basilikablad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Gör så här
00:03:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2036 KJ / 487 kCal
Fett13 g
Salt2.32 g
Kolhydrater54 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
25 stJättegott.20 min i ugnen. Perfekt.
Lisbeth
Gott ! Lagat det två ggr. Bytte andra gången ut basilikan mot dragon. Blev ett strå vassare. Såsom Erik blev det vispgrädde även här. Annica
Annika
det var supergott, använde vispgrädde istället Eric
Nils-eric
Tog också i brynt gul lök och vitlök i såsen!
Ingela
Har gjort presis efter receptet, men det blev alldeles torrt , ska man kanske ha mellangrädde i stället ?
Monica
När ni skriver chilisås i recepten är det svårt att veta om ni menar tomatbaser chilisås eller sweet chilisås.
Christian
Hej Christian! Blir lätt lite förvirrande med flera saker med typ samma namn! Här används den vanliga tomatiga chilisåsen. Ska det vara sweet chili så skriver vi alltid ut det. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gott och enkelt! Tog bort chilin i såsen och tillsatte kycklingfond istället. Lade också i champinjoner. Blev väldigt lyckat!
Cecilia
Snabblagat och gott! Kan varmt rekommenderas.
Ann
Tillagade rätten för tredje gången. Alla bara älskar den rätten, och jag också. Inget krångligt recept. Verkligen lättlagat och gott.
Mona margareta
Gott och lättlagat. Använde fryst basilika. Birgitta
Birgitta