Strömming i ugn
Om du tycker om strömming så är det här ett kanonrecept för dig. Här nedanför så hittar du flera recept på olika goda fyllningar. Kanske vill du fylla strömmingen med tomat, kaviar eller ansjovis?
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997
Ingredienser
6 portioner
1 kg strömmingsfilé
3 dl vispgrädde
salt
malen vitpeppar
Tomatfyllning
finahackade tomater ev skållade och skalade
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
4 pressade vitlöksklyftor
2 dl färska basilikablad eller torkad oregano (2 dl basilikablad motsvarar 4 msk torkad oregano)
3 dl persilja
5 msk mjukt smör eller olja (5 msk smör motsvarar 2 msk olja)
Kaviarfyllning
2 dl kaviar
2 dl finhackad purjolök
2 dl finhackad gräslök
2 dl finhackad dill
5 msk mjukt smör eller olja (5 msk smör motsvarar 2 msk olja)
Anjovisfyllning
2 små burkar fint hackade ansjovisfiléer eller sardellfiléer
2 msk finahackad kapris
2 msk fransk senap
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk worcestersås eller annan sötaktig kryddsås
5 msk mjukt smör eller olja (5 msk smör motsvarar 2 msk olja)
Gör så här
Välj en av fyllningarna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det saknas kaviar i kaviarfyllningen.
Birgit
2010-03-25Jag följde inte receptet helt utan hämtade idéer från det, med gott resultat.
Benny
2010-03-23