Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömming i ugn

Om du tycker om strömming så är det här ett kanonrecept för dig. Här nedanför så hittar du flera recept på olika goda fyllningar. Kanske vill du fylla strömmingen med tomat, kaviar eller ansjovis?

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Välj en av fyllningarna.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Platta ut filéerna och salta lätt.
  3. Rör ihop fyllningen och lägg en klick på varje strömming. Peppra och rulla ihop filéerna.
  4. Lägg dem tätt i en ugnssäker, smord form. Häll på grädden och låt stå i ugnen ca 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg strömmingsfilé
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • malen vitpeppar
Tomatfyllning
  • finahackade tomater ev skållade och skalade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl färska basilikablad eller torkad oregano (2 dl basilikablad motsvarar 4 msk torkad oregano)
  • 3 dl persilja
  • 5 msk mjukt smör eller olja (5 msk smör motsvarar 2 msk olja)
Kaviarfyllning
  • 2 dl kaviar
  • 2 dl finhackad purjolök
  • 2 dl finhackad gräslök
  • 2 dl finhackad dill
  • 5 msk mjukt smör eller olja (5 msk smör motsvarar 2 msk olja)
Anjovisfyllning
  • 2 små burkar fint hackade ansjovisfiléer eller sardellfiléer
  • 2 msk finahackad kapris
  • 2 msk fransk senap
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk worcestersås eller annan sötaktig kryddsås
  • 5 msk mjukt smör eller olja (5 msk smör motsvarar 2 msk olja)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?