Strömming i ugn

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
2
Strömming i ugn

Om du tycker om strömming så är det här ett kanonrecept för dig. Här nedanför så hittar du flera recept på olika goda fyllningar. Kanske vill du fylla strömmingen med tomat, kaviar eller ansjovis?

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Strömming i ugn

Ingredienser

6 portioner
1 kg  strömmingsfilé
3 dl  vispgrädde
salt
malen vitpeppar

Tomatfyllning

finahackade tomater ev skållade och skalade
2 msk  tomatpuré
2 msk  chilisås
4   pressade vitlöksklyftor
2 dl  färska basilikablad eller torkad oregano (2 dl basilikablad motsvarar 4 msk torkad oregano)
3 dl  persilja
5 msk  mjukt smör eller olja (5 msk smör motsvarar 2 msk olja)

Kaviarfyllning

2 dl  kaviar
2 dl  finhackad purjolök
2 dl  finhackad gräslök
2 dl  finhackad dill
5 msk  mjukt smör eller olja (5 msk smör motsvarar 2 msk olja)

Anjovisfyllning

2   små burkar fint hackade ansjovisfiléer eller sardellfiléer
2 msk  finahackad kapris
2 msk  fransk senap
4   pressade vitlöksklyftor
2 tsk  worcestersås eller annan sötaktig kryddsås
5 msk  mjukt smör eller olja (5 msk smör motsvarar 2 msk olja)

Gör så här

Välj en av fyllningarna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Det saknas kaviar i kaviarfyllningen.

Birgit

2010-03-25

Jag följde inte receptet helt utan hämtade idéer från det, med gott resultat.

Benny

2010-03-23

Testa liknande recept

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lingonfylld strömming med örtsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt sill med äppelsås
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ört- och vitlöksgravad strömming
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tångströmming
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga