Falukorvskebab

Falukorvskebab kan verkligen bli familjens nya favoritmat. Hyvla långa, tunna remsor av falukorven och stek dem i kebabkrydda för den rätta smaken. Servera kebaben med klassiska tillbehör som grönsaker och kebabsås och kanske pommes eller bröd.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4298 KJ / 1027 kCal
Fett76 g
Salt5 g
Kolhydrater64 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stChockad över att det faktiskt smakade som kebab! Även konsistensen var väldigt lik!
Ingela
Supergod och förvånansvärt nära kebabkänslan! Jag gjorde i tortillabröd istället för med pommes frites, och blandade även till min egen kebabkrydda.
Zoé
Den var god men ärligt talat är det kebabsåsen som gör att den får en extra stjärna i betyg. Helt okej substitut till kebab.
Ingela
Jättegott o enkelt, vi åt den med libabröd. Det som drog ner betyget lite var kebabkryddan, den tillförde inte mycket o var dessutom väldigt salt. Vi kommer att göra rätten igen, med någon annan kryddblandning.
Kattie
Den är SUPER god som Falu kebab
Jaana
Vad för krydda är ” kebabkrydda”?
Mia
Hej Mia! Kebabkrydda brukar finnas på den vanliga kryddhyllan i små glasburkar. Om den inte finns i din butik så kan du be dom ta in den. Hoppas du får tag på den! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ok, jag har nu testat med 2 olika korvar. Ju högre kötthalt desto lättare att hyvla. Funkar jättebra att hyvla med mandolin (delade korven i mitten) och mindre bra med en slö osthyvel! 😂 jag stekte kebaben på 2 stekpannor så slapp jag steka i omgångar. Jättegott och ett billigt alternativ till köpekebab! 👌🏻🌟
Elina