Mac and cheese med panko
Comfort food när den är som bäst! Laga denna krämiga mac and cheese där makaroner tillsammans med ostig bechamelsås gratineras i ugn under ett täcke av panko och parmesan. Servera gärna med sallad eller som tillbehör till kött eller kyckling.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
4-6 portioner
500 g makaroner (500 g motsvarar ca 10 dl)
1 l mjölk
6 msk smör
3/4 dl vetemjöl
1 riven, liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
150 g riven lagrad cheddarost
150 g riven parmesan eller gruyère
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4651 KJ / 1158 kCal
Fett51 g
Salt3.3 g
Kolhydrater125 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jenny det är du som är onykter. Läs steg 4 en gång till: ost etc åker ner i kastrullen med mjölkblandningen.
Héléne
2024-07-07När åker mjölkblandningen ner i formen? Var nån onykter när ni skrev receptet?
Jenny
2024-03-12Lite oklart i sista steget "smält resten av smöret och blanda panko och med resten-" Ska det smälta smöret blandas med pankon och osten?
Daniel
2024-01-16Hej Daniel och tack för att du uppmärksammade oss på att det är oklart! Så här menar vi; Resten av smöret, alltså 2 msk, ska blandas med pankon först. Sen ska resten av (alltså hälften) av gruyere eller parmesanen vändas ner. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22