Comfort food när den är som bäst! Laga denna krämiga mac and cheese där makaroner tillsammans med ostig bechamelsås gratineras i ugn under ett täcke av panko och parmesan. Servera gärna med sallad eller som tillbehör till kött eller kyckling.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2019
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör äggfri: välj äggfria makaroner. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Julia
2020-03-27en liter mjölk? eller 1dl...?
Redaktionen ICAse
2020-03-27Hej Julia! Det ska vara 1 liter mjölk. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Michael
2019-10-31Gott, men enda kommentar är att 15 minuter i slutet blev (hos oss) för mycket och såsen torkade in helt och hållet (lade till stekt bacon också ovanpå). Rekommenderar 10 minuter kanske.
Redaktionen ICAse
2019-11-01Hej Michael! Tack för din kommentar och tack för ett bra tips. Det kan variera ganska mycket mellan ugnar så det är bra om man är uppmärksam på hur rätten blir i just sin ugn. Hälsningar Ulrika