Mac and cheese med panko

51
6
Mac and cheese med panko

Comfort food när den är som bäst! Laga denna krämiga mac and cheese där makaroner tillsammans med ostig bechamelsås gratineras i ugn under ett täcke av panko och parmesan. Servera gärna med sallad eller som tillbehör till kött eller kyckling.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Mac and cheese med panko

Ingredienser

4-6
500 g makaroner (500 g motsvarar ca 10 dl)
1 l mjölk
6 msk smör
3/4 dl vetemjöl
1 riven, liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
150 g riven lagrad cheddarost
150 g parmesanost eller gruyère
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör äggfri: välj äggfria makaroner. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Emil

2022-02-06

En nypa socker i bechamelen är gott! Bara ett litet tips till nyfikna :)

Lenny

2022-01-25

Bästa Mac and Cheese! Jag har gjort den flera gånger, fast sist tillsatte jag också lite (100 g) tärnad skinka.

Elenore

2021-11-25

Väldigt smaklöst och osten märktes inte. Kommer ge den ett försök till med mozzarella och typ pecorino i för mer smak och mer smält ost i. 9 åringen tyckte dock att det var gott.

Näringsvärde per portion

Energi 4651 KJ / 1158 kCal
Fett 51 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 125 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden