Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorv med stuvade grönsaksmakaroner

Klassiskt recept med nytänk! Falukorv med stuvade grönsaksmakaroner är en spännande variation av rätten. Makaronerna blir färgrika och smakfulla av de tillsatta grönsakerna och passar utmärkt med falukorven!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp mjölk och salt i en aluminium- eller non stick kastrull. Tillsätt makaronerna. Låt de svälla på svag värme utan lock ca 25 minuter.
  2. Rör om då och då. Smaksätt med salt, peppar och riven muskot. Koka alla grönsaker mjuka i lättsaltat vatten. Rör ner dem i makaronerna.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek korven någon minut på varje sida eller grilla den i en grillpanna.
  4. Servera grönsaksmakaronerna med stekt eller grillad falukorv.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot ris-, havre- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd makaroner utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl gammaldags makaroner
  • 1 skalad och skivad morot
  • 250 g broccoli i buketter
  • 1 dl gröna ärter
  • peppar
  • riven muskot
  • 500 g falukorv i skivor
  • 1 tsk matfett
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2880 kJ / 688 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden