Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorv med senapspotatis och broccoli

Falukorv med senapspotatis och broccoli är en rustik och mättande vardagsrätt. Den smakrika och krämiga potatisen gör du av grädde, mjölk, senap och persilja som precis innan servering blandas med potatisen. Korven steks och får ett härligt krispigt yttre innan det är dags att hugga in. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Senapspotatis: Skala, dela och koka potatisen.
  2. Blanda grädde, mjölk och vatten i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och låt det koka försiktigt några minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och senap.
  3. Plocka persiljebladen och hacka dem. Precis innan serveringen blandas potatisen med senapsåsen och persiljan.
  4. Broccoli: Ansa broccolin, skär den i buketter och skala och skiva stammen. Koka dessa nästan mjuka i saltat vatten, ca 4 minuter.
  5. Korv: Skiva korven i halvcentimetertjocka skivor och stek dem i oljan i en stekpanna ett par minuter på varje sida.
  6. Servera senapspotatisen och broccolin till korven.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Senapspotatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 3 msk senap (gärna grovkorning)
  • 1/2 kruka persilja
Broccoli
  • 250 g broccoli
Korv
  • 550 g falukorv
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2900 kJ / 694 kCal