Falukorv med senapspotatis och broccoli

Falukorv med senapspotatis och broccoli är en rustik och mättande vardagsrätt. Den smakrika och krämiga potatisen gör du av grädde, mjölk, senap och persilja som precis innan servering blandas med potatisen. Korven steks och får ett härligt krispigt yttre innan det är dags att hugga in. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015

Ingredienser
4 portioner
Senapspotatis
900 g fast potatis
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 dl vatten
1/2 msk majsstärkelse
salt och peppar
3 msk senap (gärna grovkorning)
1/2 kruka persilja
Broccoli
250 g broccoli
Korv
550 g falukorv
1 tsk olja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2900 KJ / 694 kCal
Fett44 g
Salt3.9 g
Kolhydrater49 g
Protein22 g
Kommentarer
Sämst
Magnus
2020-02-10Potatisen blir både godare och nyttigare om den kokas med skalen på. Det blir dessutom mindre svinn = bättre för miljön. När den färdigkokta potatisesn skalats kan den delas och röras ner i såsen.https://www.ica.se/recept/falukorv-med-senapspotatis-och-broccoli-719451/#
Bo arne
2020-01-27God vardagsmat
Christina
2015-10-01