Ost- och senapsgratinerad falukorv med surkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ost- och senapsgratinerad falukorv med surkål

Utomordentligt god variant på den klassiska ugnsstekta falukorven. Falukorvskivor varvat med aromatiska bifftomater, fransk senap och pigg surkål. Servera korven med potatismos och vitkålssallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär korven i cm-tjocka skivor. Stek dem lätt i stekpanna.
  3. Skär tomaterna i cm-tjocka skivor och lägg upp dem på en ugnsplåt. Varva korvskivor och surkål ovanpå tomatskivorna.
  4. Bre på ett tunt lager med senap. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
  5. Servera med ris och potatismos och vitkålssallad.

I näringsberäkningen ingår ris och vitkålssallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv
  • 2 bifftomater
  • 2 dl surkål
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2466 kJ / 590 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden