Sockersaltad lax med potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sockersaltad lax med potatissallad

Sockersaltad lax med potatissallad är en välsmakande variant på svensk husmansklassiker, som går snabbt att tillaga. Den sockersaltade, ungstekta laxen är saftig och serveras med smakrik potatissallad med haricots verts och vinägrett. Utsökt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala och skär potatisen i tärningar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.
  4. Blanda socker och salt. Vänd laxen i blandningen och lägg den i en ugnssäker form. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  5. Blanda vinäger, olja, senap och vatten. Vänd ner den hackade gräslöken.
  6. Häll av potatisen och vänd ner den i vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Dela bönorna och koka dem i lättsaltat vatten några minuter. Vänd ner i potatissalladen.
  8. Servera laxen med potatissalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 900 g fast potatis
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk senap
  • 1 msk vatten
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1963 kJ / 468 kCal