Pepparotsfalukorv med dill och morötter
Här är ett smakrikt och spännande recept på pepparrotsfalukorv med dill och morötter. Kombinationen falukorv, pepparrot, dill och morötter skapar en kulinarisk rätt som uppskattas hos både vuxna och barn. Servera gärna falukorven med potatis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 morötter
1 gul lök
600 g falukorv
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 lagerblad
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
4/5 msk pepparrot
2 msk hackad dill
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde och mjölk.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3107 KJ / 744 kCal
Fett39.8 g
Kolhydrater68.2 g
Protein23.2 g
Kommentarer
Menlös rätt. Smakar skolbespisning.
Anna
2024-02-28Väldigt god vardagsmat. Lättlagad, så det blir flera gånger!
Pia
2016-11-23En riktig barnfavorit, kommer att lagas igen här hemma!
Lis
2012-10-15