Pepparotsfalukorv med dill och morötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Pepparotsfalukorv med dill och morötter

Här är ett smakrikt och spännande recept på pepparrotsfalukorv med dill och morötter. Kombinationen falukorv, pepparrot, dill och morötter skapar en kulinarisk rätt som uppskattas hos både vuxna och barn. Servera gärna falukorven med potatis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, morötter och lök. Koka potatisen.
  2. Skär morötterna i tunna stavar och skiva löken grovt.
  3. Skär korven i bitar och stek dem tillsammans med morötter och lök i matfettet.
  4. Koka upp grädde och mjölk med lagerblad och buljongtärning. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Smaksätt med pepparrot, dill, salt och peppar.
  5. Lägg korvfräset i såsen och koka upp. Servera med potatisen och lite extra pepparrot bredvid.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde och mjölk.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 600 g falukorv
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 lagerblad
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 0,8 msk pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3107 kJ / 744 kCal