Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Falukorv i ugn med tomat och purjolök

Härligt recept på husmanskost med mumsig falukorv som gratineras och tillagas i ugn. Smarriga ingredienser som tomat, purjolök, dijonsenap, riven ost och pastasås med basilika ser till att rätten får sin imponerande smak! Falukorv i ugn med tomat och purjolök serveras med ris och gurka och kan avnjutas vilken dag som helst i veckan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda pastasåsen med senap och socker. Smaka av med salt och peppar. Häll den i en ugnssäker form.
  3. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skär snitt i korven nästan igenom och lägg den i formen. Lägg löken i skårorna. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Servera den gratinerade korven med ris och gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten och strö över lite mjölkfritt ströbröd istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 390 g pastasås med basilika
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk strösocker
  • salt och peppar
  • 1/2 purjolök
  • 550 g falukorv
  • 1 dl riven ost (11 %)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3130 kJ / 748 kCal