Falukorv à la Strindberg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorv à la Strindberg

En festlig variant av ugnstekt falukorv. Toppa falukorven med en blandning av smörfräst purjolök, mild senap, äggula och finhackad färsk persilja. Gratinera korvskivorna i ugnen och servera sedan med en rejäl klick mos, sallad och tomatklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 200°C.
  2. Gör i ordning moset enligt anvisning.
  3. Ansa, skölj och strimla den ljusa delen av purjolöken.
  4. Fräs den mjuk i smör. Salta och peppra. Lägg över i en skål och låt svalna något.
  5. Blanda pujolöken med senap, äggula och persilja.
  6. Skär korven i cm-tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Klicka på purjo- och senapsblandningen.
  7. Ställ in ugnen på mellersta falsen i 5-10 minuter eller tills du fått fin färg.
  8. Till servering: Servera falukorven med mos, sallad och tomatklyftor. Strö över sesamfröna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pulvermos
  • 1 liten purjolök
  • 1 1/2 msk smör
  • salt och peppar
  • 0,8 dl mild senap
  • 1 äggula
  • 3 msk finhackad persilja
  • 500 g falukorv
Till servering
  • 150 g blandad sallad
  • 3 tomater
  • 1 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2215 kJ / 503 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden