Hjortronsylt

Finns det något godare än hemgjord hjortronsylt? Inte vad vi kan komma på! Koka upp hjortron tillsammans med syltsocker och servera sylten till våfflor, gröt, glass, friterad ost, pannkakor, ja listan kan göras lång.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi945 KJ / 226 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater49 g
Protein1 g
Kommentarer
Koka Hjortronsylt på vanligt socker .
Gunnar
2025-06-23Plockar man mogna hjortron har man rensat dem redan när du plockar. Mogna bär är orangegula och mjuka när man plockar.
Annika
2024-10-14Kokade med syltsocker men då blev sylten ”geleig”. Kommer används vanligt socker fortsättningsvis, har alltid fungerat förr.
Ulla
2024-09-20