Hjortronsylt

Finns det något godare än hemgjord hjortronsylt? Inte vad vi kan komma på! Koka upp hjortron tillsammans med syltsocker och servera sylten till våfflor, gröt, glass, friterad ost, pannkakor, ja listan kan göras lång.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi945 KJ / 226 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater49 g
Protein1 g
Kommentarer
11 stSå enkelt och gott!
Ylva
Jag får inte svar på frågan. Kan pärlsocker användas i s t f vanligt socker?
Rolf
Hej Rolf! Nej, det blir inte bra med pärlsocker när du kokar sylt eftersom det inte smälter. Vi rekommenderar att du använder syltsocker i detta recept. Vänliga hälsningar, Lisa
ICA-köket
Använd vanligt strösocker.
Eva
Koka Hjortronsylt på vanligt socker .
Gunnar
Plockar man mogna hjortron har man rensat dem redan när du plockar. Mogna bär är orangegula och mjuka när man plockar.
Annika
Kokade med syltsocker men då blev sylten ”geleig”. Kommer används vanligt socker fortsättningsvis, har alltid fungerat förr.
Ulla
Vad jag har hört ska hjortronsylt ej kokas på syltsocker. Varför vet jsg ej. Kanske lämna en bismak?
Carina
Hej Carina! Det har vi inte hört, intressant. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Så gott
Ingela
Kokade på samma recept i höstas och nu med frysta hjortron så var det lite mer vätska vilket gjorde sylten lite lösare, med andra ord, helnöjd
Peter
Jag gjorde på 1000g hjortron och 6dl Syltsocker och den blev lite lös. Men väldigt god!
Julia