Falafelwrap med sallad och vitlöksdressing
Tortillabröd fyllda med libanesisk falafel, skivade tomater, rödlök och sallad, toppat med vitlöksdressing. Passar lika bra till vardags som till fredagsmyset. Snabbt, enkelt och gott!
Ingredienser
4 portioner
20 st falafel (à 300 g t.ex. Findus Libanesisk falafel)
8 tortillabröd (mediumstorlek à 320 g)
200 g salladsmix
1 rödlök
2 tomater
1 dl dressing (vitlök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3158 KJ / 753 kCal
Fett31 g
Salt3.31 g
Kolhydrater95 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Superenkelt, tar max 20 min att tillaga. Förtjänar ett högt betyg baserat på enkelheten och att det blir ytterst lite disk. Smakar bra.
Kim
2020-03-24Hej Tina! Kul att du uppskattar det. Vi försöker variera oss och i detta fallet är "receptet" i samarbete med en samarbetspartner. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-02-18ICA, jag tycker om er. Men att räkna upp 6 ingredienser, varar två ( dressingen med?) halvfabrikat, och sätta det under rubriken recept? Alla insatser att locka folk mot mer vego är bra, men det här "receptet" var bara för roligt.
Tina
2016-02-17