Falafel med vitlöksyoghurt och rostad potatis

9
0 Klimatsmart
Falafel med vitlöksyoghurt och rostad potatis

Streetfood fast lite nyttigare och hemma: Krispig ugnsrostad klyftpotatis, smakrika gyllenstekta falafels och en fräsch yoghurtsås med en hint av vitlök. Servera allt med snabbpicklad rödlök och tunt strimlade salladsblad och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Falafel med vitlöksyoghurt och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

Sallad

1
rödlök
1 tsk
ättika (12%)
1 tsk
strösocker
1 tsk
vatten
1 krm
salt
1/2
cosmopolitansallad

Yoghurt

2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta

Falafel

3
förp falafel (à 200 g)
2 msk
olja

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta gärna potatisen med lite chiliflakes på.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2458 KJ / 587 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept