Falafel med vitlöksyoghurt och rostad potatis
Streetfood fast lite nyttigare och hemma: Krispig ugnsrostad klyftpotatis, smakrika gyllenstekta falafels och en fräsch yoghurtsås med en hint av vitlök. Servera allt med snabbpicklad rödlök och tunt strimlade salladsblad och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
Sallad
1 rödlök
1 tsk ättika (12%)
1 tsk strösocker
1 tsk vatten
1 krm salt
1/2 cosmopolitansallad
Yoghurt
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Falafel
3 förp falafel (à 200 g)
2 msk olja
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Rosta gärna potatisen med lite chiliflakes på.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2458 KJ / 587 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
La till honung i såsen o de gjorde den lite godare:)
Niklas
2021-04-09