Falafel med tabbouleh på havreris

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
0Klimatsmart
Falafel med tabbouleh på havreris

Snabb och enkel är denna tabbouleh på havreris som serveras med falafel och en god dressing. I tabbouleh skär du ner tomater, salladslök och gurka, samt naturligtvis mynta för en extra fräsch smak.

Falafel med tabbouleh på havreris

Ingredienser

4 portioner

Tabbouleh

3 dl havreris
250 g körsbärstomater
125 g salladslök
1/2 gurka
1 citron (skal och saft)
20 g färsk persilja
1 kruka mynta
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 förp fryst falafel (à 450 g)
1 förp färskost vitlök & örter (à 150 g)
1/2 dl vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2922 KJ / 708 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafel med apelsinsallad i libabröd
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tabbouleh med citron
Betyg 2.3 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt torskfilé med taboulesallad
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizzatarte med melon och fetaost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoa tabbouleh med granatäpple och fetaost
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga