Falafel med tabbouleh på havreris

1
0 Klimatsmart
Falafel med tabbouleh på havreris

Snabb och enkel är denna tabbouleh på havreris som serveras med falafel och en god dressing. I tabbouleh skär du ner tomater, salladslök och gurka, samt naturligtvis mynta för en extra fräsch smak.

Falafel med tabbouleh på havreris

Ingredienser

4 portioner

Tabbouleh

3 dl havreris
250 g körsbärstomater
125 g salladslök
1/2 gurka
1 citron (skal och saft)
20 g färsk persilja
1 kruka mynta
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 förp fryst falafel (à 450 g)
1 förp färskost vitlök & örter (à 150 g)
1/2 dl vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2922 KJ / 708 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden