Falafel med tabbouleh på havreris
Snabb och enkel är denna tabbouleh på havreris som serveras med falafel och en god dressing. I tabbouleh skär du ner tomater, salladslök och gurka, samt naturligtvis mynta för en extra fräsch smak.
Ingredienser
4 portioner
Tabbouleh
3 dl havreris
250 g körsbärstomater
125 g salladslök
1/2 gurka
1 citron (skal och saft)
20 g färsk persilja
1 kruka mynta
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 förp fryst falafel (à 450 g)
1 förp färskost vitlök & örter (à 150 g)
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2922 KJ / 708 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer