Falafel med avokadosallad och vitlökssås
Falafel är ett perfekt alternativ istället kött och tillsammans med avokadosallad och vitlökssås blir detta en riktigt god vegetarisk måltid. Falafeln steks i olja så att den får en härligt krispig och gyllenbrun yta. Servera med ljumna pitabröd och tillbehören. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015
Ingredienser
Sås
Avokadosallad
Falafel
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på falafeln, kan innehålla gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd (alt glutenfritt tortillabröd).
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Både ris och börd, det känns ganska onödigt välj ett av det
Rosalie
2021-04-14Testade detta idag och älskade det! Tog quorn istället för falafel och det fungerade lika bra! Mums! Plus till kommentaren med vitlöken, så tror jag dom menar just en vitlöksklyfta och inte en hel vitlök.
Elin
2017-11-08Hej Elin! Helt rätt att vi menar en klyfta vitlök. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-10Såsen blev sjukt stark när man tog 1 hel vitlök. Jag rekommenderar att man tar en eller två vitlöksklyftor istället.
Jesper
2017-09-12Hej Jesper! 1 vitlöksklyfta tillagade vi receptet med. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-10