Falafel med avokadosallad och vitlökssås
Falafel är ett perfekt alternativ istället kött och tillsammans med avokadosallad och vitlökssås blir detta en riktigt god vegetarisk måltid. Falafeln steks i olja så att den får en härligt krispig och gyllenbrun yta. Servera med ljumna pitabröd och tillbehören. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015
Ingredienser
4 portioner
4 pitabröd
4 port ris
Sås
1 1/2 dl gräddfil
1 klyfta vitlök
salt
peppar
Avokadosallad
1 rödlök
2 tomater
2 avokado
1 msk olivolja
1 lime
Falafel
2 förp falafel (à 200 g)
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3735 KJ / 893 kCal
Fett34 g
Salt3.16 g
Kolhydrater119 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fräscht! Relativt smaklöst.
Stefan
2024-09-18Både ris och börd, det känns ganska onödigt välj ett av det
Rosalie
2021-04-14Testade detta idag och älskade det! Tog quorn istället för falafel och det fungerade lika bra! Mums! Plus till kommentaren med vitlöken, så tror jag dom menar just en vitlöksklyfta och inte en hel vitlök.
Elin
2017-11-08Hej Elin! Helt rätt att vi menar en klyfta vitlök. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-10