Falafel i pitabröd med spenatyoghurt
En krämig spenatyoghurt med knapriga solrosfrön och lite chilihetta blir ett perfekt sällskap till färdig falafel. Fyll pitabröd med varma falaflar, sallad, paprika och den fräscht gröna spenatyoghurten så har du lakto-vegetarisk snabbmat på ett kick.
Ingredienser
4 portioner
1 röd peppar
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
1 dl solrosfrön
100 g färsk spenat
2 dl matyoghurt
salt
svartpeppar
Till servering
falafel
pitabröd
sallad
röd och gul paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad med falafel, pitabröd, sallad och paprika.
Energi1787 KJ / 427 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde enligt receptet och tycker det blev jättegott. Såsen är lite vattnig men går perfekt ihop med falafeln som är ganska torr. Man kan använda fetare yoghurt om man vill att såsen skall vara krämig.
Alina
2021-07-15Hyffsat torrt men inte äckligt 3/5
Kim
2020-10-02Gott och fräscht! Spenatyoghurten blir dock lite väl lös. Man kan undvika det (åtminstone litegrann) genom att först mixa ihop allt utom yoghurten för att sedan bara röra ner den - men det blir fortfarande ganska rinnigt.
Sanne
2015-04-06