Falafel i pitabröd med spenatyoghurt

30
3
Falafel i pitabröd med spenatyoghurt

En krämig spenatyoghurt med knapriga solrosfrön och lite chilihetta blir ett perfekt sällskap till färdig falafel. Fyll pitabröd med varma falaflar, sallad, paprika och den fräscht gröna spenatyoghurten så har du lakto-vegetarisk snabbmat på ett kick.

Falafel i pitabröd med spenatyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 röd peppar
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
1 dl solrosfrön
100 g färsk spenat
2 dl matyoghurt
salt och svartpeppar

Till servering

falafel
pitabröd
sallad
röd och gul paprika

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är beräknad med falafel, pitabröd, sallad och paprika.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Alina

2021-07-15

Jag gjorde enligt receptet och tycker det blev jättegott. Såsen är lite vattnig men går perfekt ihop med falafeln som är ganska torr. Man kan använda fetare yoghurt om man vill att såsen skall vara krämig.

Kim

2020-10-02

Hyffsat torrt men inte äckligt 3/5

Sanne

2015-04-06

Gott och fräscht! Spenatyoghurten blir dock lite väl lös. Man kan undvika det (åtminstone litegrann) genom att först mixa ihop allt utom yoghurten för att sedan bara röra ner den - men det blir fortfarande ganska rinnigt.

Näringsvärde per portion

Energi 1787 KJ / 427 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden