En krämig spenatyoghurt med knapriga solrosfrön och lite chilihetta blir ett perfekt sällskap till färdig falafel. Fyll pitabröd med varma falaflar, sallad, paprika och den fräscht gröna spenatyoghurten så har du lakto-vegetarisk snabbmat på ett kick.
Kontrollera noga innehållet i falafeln och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknad med falafel, pitabröd, sallad och paprika.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alina
2021-07-15Jag gjorde enligt receptet och tycker det blev jättegott. Såsen är lite vattnig men går perfekt ihop med falafeln som är ganska torr. Man kan använda fetare yoghurt om man vill att såsen skall vara krämig.
Kim
2020-10-02Hyffsat torrt men inte äckligt 3/5
Sanne
2015-04-06Gott och fräscht! Spenatyoghurten blir dock lite väl lös. Man kan undvika det (åtminstone litegrann) genom att först mixa ihop allt utom yoghurten för att sedan bara röra ner den - men det blir fortfarande ganska rinnigt.