Gör din egen falafel! Den smakrika rätten har sitt ursprung i Mellanöstern, och består av friterade kikärtsbollar och tahinisås. Servera i ett nygräddat pitabröd.
Gör äggfri: Byt ut ägget i paneringen mot mjölk, vatten eller olivolja som du blandar med lite vetemjöl, innan de doppas i ströbrödet. Testa att fritera någon falafel först för att se att de inte flyter ut, håller de inte ihop stek falafeln istället för fritera.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd. Byt ut brödet mot glutenfritt tortillabröd/bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock
Har du lagat receptet?
Kommentar
Amela
2020-02-16Valde att bara laga falafeln och såsen i detta recept. Båda vart riktigt bra, dock gjorde jag nog för stora falafelbollar, blev 26 stycken men efter dubbelpaneringen blev de riktigt stora så gör nog mindre nästa gång. Tycker inte om koriander så mkt så detta recept passade mig bra då jag också kunde välja göra såsen utan koriandern. Vad gäller paneringen gick det åt 5 små ägg för mig (värt att tänka på vilken strl man har på äggen). Det tog sin lilla tid att laga men blev riktigt goda.
Redaktionen ICAse
2020-02-17Hej Amela! Tack för din kommentar och dina tips. Roligt att du gillar dem. Hälsningar Ulrika