Falafel med hemlagat tunnbröd

Gör din egen falafel! Den smakrika rätten har sitt ursprung i Mellanöstern, och består av friterade kikärtsbollar och tahinisås. Servera i ett nygräddat pitabröd.

Ingredienser
Falafel
Sås
Bröd
Till servering
För alla
Gör äggfri: Byt ut ägget i paneringen mot mjölk, vatten eller olivolja som du blandar med lite vetemjöl, innan de doppas i ströbrödet. Testa att fritera någon falafel först för att se att de inte flyter ut, håller de inte ihop stek falafeln istället för fritera.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd. Byt ut brödet mot glutenfritt tortillabröd/bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Valde att bara laga falafeln och såsen i detta recept. Båda vart riktigt bra, dock gjorde jag nog för stora falafelbollar, blev 26 stycken men efter dubbelpaneringen blev de riktigt stora så gör nog mindre nästa gång. Tycker inte om koriander så mkt så detta recept passade mig bra då jag också kunde välja göra såsen utan koriandern. Vad gäller paneringen gick det åt 5 små ägg för mig (värt att tänka på vilken strl man har på äggen). Det tog sin lilla tid att laga men blev riktigt goda.
Amela
2020-02-16Hej Amela! Tack för din kommentar och dina tips. Roligt att du gillar dem. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-17