Gör din egen falafel! Den smakrika rätten har sitt ursprung i Mellanöstern, och består av friterade kikärtsbollar och tahinisås. Servera i ett nygräddat pitabröd.
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Gör äggfri: Byt ut ägget i paneringen mot mjölk, vatten eller olivolja som du blandar med lite vetemjöl, innan de doppas i ströbrödet. Testa att fritera någon falafel först för att se att de inte flyter ut, håller de inte ihop stek falafeln istället för fritera.Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd. Byt ut brödet mot glutenfritt tortillabröd/bröd.Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt.Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock
Kupongen är laddad
Santa Maria 3-80 g
Salakis 2 dl
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök
Vegobullar med vitlöksyoghurt och fetaost
Mjukt tunnbröd