Hej!
Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.
Gör din egen falafel! Den smakrika rätten har sitt ursprung i Mellanöstern, och består av friterade kikärtsbollar och tahinisås. Servera i ett nygräddat pitabröd.
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Gör äggfri: Byt ut ägget i paneringen mot mjölk, vatten eller olivolja som du blandar med lite vetemjöl, innan de doppas i ströbrödet. Testa att fritera någon falafel först för att se att de inte flyter ut, håller de inte ihop stek falafeln istället för fritera.Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd. Byt ut brödet mot glutenfritt tortillabröd/bröd.Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt.Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande ersättningsprodukt.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök
Vegobullar med vitlöksyoghurt och fetaost
Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam
Veggochili med falafel och yoghurt
Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer