Falafel i pita

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Falafel i pita

Få en snabb och god måltid med falafel i pitabröd. Fyll bröden med stekt falafel, färdigköpt hummus, krispig rödkål, smulad fetaost och saftiga granatäppelkärnor för en fräsch och smakrik kombination.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Falafel i pita

Ingredienser

4 portioner
1/2 gurka (1/2 gurka motsvarar ca 150 g)
250 g körsbärstomater
150 g fetaost
200 g rödkål
1 kruka koriander (1 kruka motsvarar 1 dl hackad koriander)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm salt
1 dl färska eller frysta tinade granatäppelkärnor
400 g falafel
2 msk rapsolja (till stekning)
8 pitabröd
1 förp hummus (à ca 175 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4322 KJ / 1034 kCal
Fett46 g
Salt5.4 g
Kolhydrater113 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sallad med kamutvete, kyckling och krispig kål
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Falafelsallad med fetaost och matvete
Betyg 4 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig sallad med rödkål och grönkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med hummus och matvetesallad
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falafelbowl med hummus
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Granatäpple- och myntaswirl
Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga