Falafel i pita
Få en snabb och god måltid med falafel i pitabröd. Fyll bröden med stekt falafel, färdigköpt hummus, krispig rödkål, smulad fetaost och saftiga granatäppelkärnor för en fräsch och smakrik kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
4 portioner
1/2 gurka (1/2 gurka motsvarar ca 150 g)
250 g körsbärstomater
150 g fetaost
200 g rödkål
1 kruka koriander (1 kruka motsvarar 1 dl hackad koriander)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm salt
1 dl färska eller frysta tinade granatäppelkärnor
400 g falafel
2 msk rapsolja (till stekning)
8 pitabröd
1 förp hummus (à ca 175 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4322 KJ / 1034 kCal
Fett46 g
Salt5.4 g
Kolhydrater113 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer