Falafel i pitabröd med spetspaprika

Kvällens middag bjuder på mellanösterns mest populära streetfood: matiga kikärtsfalaflar i varma pitabröd. Falafeln får sällskap av en orange morotskräm med vitlökssting och krispiga grönsaker som ger rätten en härlig crunch. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Gör så här
00:06:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2917 KJ / 697 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater83 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte inte att det var särskilt gott. Falaflarna var helt ok, men resten skulle blivit bättre utan vitlök i morotskrämen och en roligare sallad.
Eva
2025-09-06Detta var jättegott. Man kan dock skippa pitabrödet. Blev alldeles för mycket. Räckte med alla grönsaker som var till
Ann-charlotte
2025-04-29Mycket gott, över förväntan. Fick detta i Icas bistrokasse. Morotskrämen var jättegod, men vi tog lite citron istället för vinäger. För två personer räckte ett paket falafel med 12 bitar i, vi stekte dem i stekpanna.
Sara
2017-11-22