Extra mustig bolognese

Betyg 4.4 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Extra mustig bolognese

Prova denna bolognese extra allt fullproppad av smaker och umami! Med hjälp av ingredienser som sardeller, misopaste, Worcestershiresås och parmesan blir köttfärssåsen extra mustig och smakrik och helt enkelt svår att motstå. 

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

En stor gryta fylld med spaghetti och bolognese blandat, en skål med parmesan vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner
500 g blandfärs
2 msk smör
1 1/2 tsk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
125 g champinjoner
5 sardellfiléer
2 msk tomatpuré
2 förp hela skalade konserverade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
2 msk ljus misopasta
2 msk worcestershiresås
1 parmesan (kanten av parmesanosten)
2 msk olivolja
svartpeppar
4 port pasta
1 dl finriven parmesan

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Wow, underbara smaker , umami, syra, sött, salt . Parmesanosten som fick puttra med blev pricken över i:et. Tog Häften salccicafärs .

    Annette

  • Supergod bolognese. En favorit!

    Åsa

  • Kanongod enligt receptet.

    Göran

  • Det var ju inget wow . Men den var god . Följde receptet till punkt och pricka inga ändringar.

    Fatima

  • Smakar helt ok, men absolut inte värt all tid det tar att laga. Finns många andra bologneser som smakar lika gott men går mycket fortare.

    Andreas

  • Mycket gott. Viktigt att koka länge, smakerna kommer fram mycket bättre. Sältan från sardellerna bra, stekte dem ihop med tomatpurén och smälte mycket bra.

    Karin

  • Väldigt gott! God smak med djup, annars tycker jag köttfärssås lätt bara smakar tomat och köttfärs. Gjorde dubbel sats. Körde samma mängd gul lök som för enkel sats. Började med lite mindre mängd sardeller först och smakade av efter att ha läst kommentarerna om att det smakade fisk för vissa. Tillsatte även lite torkad oregano.

    Ida

  • Kommer aldrig mer att göra det här luktade bara fisk/Umami o smakade likadant

    Hardy andreas

  • Hade ingen worcestershiresås men hällde i lite soja istället, dessutom timjan och paprikapulver. Struntade i att koka en extra halvtimme efter tillsättning av olivolja, då jag tyckte det verkade onödigt. Väldigt god köttfärssås med smarrig umamismak, men den tog lång tid att göra och det blev en del disk så bättre som helgmat än en vardagskväll.

    Sara

  • Bra recept, la till lite kryddor, nästan en riktig ragu ( men fintärnat kött då😜)

    Mats

Näringsvärde per portion

Energi3313 KJ / 791 kCal
Fett38 g
Salt4.7 g
Kolhydrater67 g
Protein40 g

Testa liknande recept

  • Bolognese med kycklinglever
    Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fotbollognese
    Betyg 4.8 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Balkan bolognese med paprika
    Betyg 4.2 av 5.119 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spaghetti bolognese
    Betyg 4 av 5.105 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spaghetti bolognese med rosmarin
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spaghetti Bolognese med citron
    Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad