Extra mustig bolognese

Prova denna bolognese extra allt fullproppad av smaker och umami! Med hjälp av ingredienser som sardeller, misopaste, Worcestershiresås och parmesan blir köttfärssåsen extra mustig och smakrik och helt enkelt svår att motstå.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
2 msk smör
1 1/2 tsk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
125 g champinjoner
5 sardellfiléer
2 msk tomatpuré
2 förp hela skalade konserverade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
2 msk ljus misopasta
2 msk worcestershiresås
1 parmesan (kanten av parmesanosten)
2 msk olivolja
svartpeppar
4 port pasta
1 dl finriven parmesan
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:45:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3313 KJ / 791 kCal
Fett38 g
Salt4.7 g
Kolhydrater67 g
Protein40 g
Kommentarer
Det var ju inget wow . Men den var god . Följde receptet till punkt och pricka inga ändringar.
Fatima
2025-05-26Smakar helt ok, men absolut inte värt all tid det tar att laga. Finns många andra bologneser som smakar lika gott men går mycket fortare.
Andreas
2024-11-22Mycket gott. Viktigt att koka länge, smakerna kommer fram mycket bättre. Sältan från sardellerna bra, stekte dem ihop med tomatpurén och smälte mycket bra.
Karin
2024-11-10