Extra mustig bolognese

Prova denna bolognese extra allt fullproppad av smaker och umami! Med hjälp av ingredienser som sardeller, misopaste, Worcestershiresås och parmesan blir köttfärssåsen extra mustig och smakrik och helt enkelt svår att motstå.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
2 msk smör
1 1/2 tsk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
125 g champinjoner
5 sardellfiléer
2 msk tomatpuré
2 förp hela skalade konserverade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
2 msk ljus misopasta
2 msk worcestershiresås
1 parmesan (kanten av parmesanosten)
2 msk olivolja
svartpeppar
4 port pasta
1 dl finriven parmesan
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:45:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3313 KJ / 791 kCal
Fett38 g
Salt4.7 g
Kolhydrater67 g
Protein40 g
Kommentarer
17 stWow, underbara smaker , umami, syra, sött, salt . Parmesanosten som fick puttra med blev pricken över i:et. Tog Häften salccicafärs .
Annette
Supergod bolognese. En favorit!
Åsa
Kanongod enligt receptet.
Göran