Extra mustig bolognese

Prova denna bolognese extra allt fullproppad av smaker och umami! Med hjälp av ingredienser som sardeller, misopaste, Worcestershiresås och parmesan blir köttfärssåsen extra mustig och smakrik och helt enkelt svår att motstå.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
2 msk smör
1 1/2 tsk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
125 g champinjoner
5 sardellfiléer
2 msk tomatpuré
2 förp hela skalade konserverade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
2 msk ljus misopasta
2 msk worcestershiresås
1 parmesan (kanten av parmesanosten)
2 msk olivolja
svartpeppar
4 port pasta
1 dl finriven parmesan
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3313 KJ / 791 kCal
Fett38 g
Salt4.7 g
Kolhydrater67 g
Protein40 g
Kommentarer
17 stWow, underbara smaker , umami, syra, sött, salt . Parmesanosten som fick puttra med blev pricken över i:et. Tog Häften salccicafärs .
Annette
Supergod bolognese. En favorit!
Åsa
Kanongod enligt receptet.
Göran
Det var ju inget wow . Men den var god . Följde receptet till punkt och pricka inga ändringar.
Fatima
Smakar helt ok, men absolut inte värt all tid det tar att laga. Finns många andra bologneser som smakar lika gott men går mycket fortare.
Andreas
Mycket gott. Viktigt att koka länge, smakerna kommer fram mycket bättre. Sältan från sardellerna bra, stekte dem ihop med tomatpurén och smälte mycket bra.
Karin
Väldigt gott! God smak med djup, annars tycker jag köttfärssås lätt bara smakar tomat och köttfärs. Gjorde dubbel sats. Körde samma mängd gul lök som för enkel sats. Började med lite mindre mängd sardeller först och smakade av efter att ha läst kommentarerna om att det smakade fisk för vissa. Tillsatte även lite torkad oregano.
Ida
Kommer aldrig mer att göra det här luktade bara fisk/Umami o smakade likadant
Hardy andreas
Hade ingen worcestershiresås men hällde i lite soja istället, dessutom timjan och paprikapulver. Struntade i att koka en extra halvtimme efter tillsättning av olivolja, då jag tyckte det verkade onödigt. Väldigt god köttfärssås med smarrig umamismak, men den tog lång tid att göra och det blev en del disk så bättre som helgmat än en vardagskväll.
Sara
Bra recept, la till lite kryddor, nästan en riktig ragu ( men fintärnat kött då😜)
Mats