Bolognese

85
9
Bolognese

Klassisk italiensk bolognese med nötfärs, vitlök, selleri, rött vin och krossade tomater. Servera din bolognese med färsk kokt pasta och toppa med riven parmesan. En riktigt läcker vardagsrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Bolognese

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
400 g nötfärs
2 hönsbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
2 dl rött vin eller vatten
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk socker
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten, förutsatt att glutenfripasta används.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

85

Kommentarer

Camilla

2022-12-28

Supergod bolognese. Jag har gjort den ett antal gånger 😊

Melissa

2022-05-21

Bytte ut köttfärsen mot sojafärs och hade i grönsaksbuljong istället, mycket gott!

Marie

2022-04-02

Jag tog en burk tomater till 500 g färs, det tyckte jag var perfekt mängd. Dessutom tog jag köttbuljong istället för hönsbuljong för mer fyllig och mustig smak. Det blev jättegott!!