Bolognese
Klassisk italiensk bolognese med nötfärs, vitlök, selleri, rött vin och krossade tomater. Servera din bolognese med färsk kokt pasta och toppa med riven parmesan. En riktigt läcker vardagsrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
500 g nötfärs
2 1/2 hönsbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl rött vin eller vatten
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk strösocker
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2013 KJ / 480 kCal
Fett27 g
Salt6 g
Kolhydrater20 g
Protein29 g
Kommentarer
Fräste även med tärnade morötter i början för en komplett soffritto, lade sedan till en tärnad bit squash som fanns i kylen. Tog upp grönsakerna ur grytan och fräste lite bacon innan jag lade i köttfärsen, fräste med buljongtärningar, tomatpuré och lite chiliflakes på slutet, och blandade så i alla grönsaker igen. Därefter i med resterande kryddor (inklusive salt+socker), tomat, vin, och vatten. Slängde också i skalken från parmesanosten att koka med - länge! Delikat! Tror att quashen bidrog med lite simmighet till såsen.
Ingela
2024-10-21Supergott!! Hade 1 lök och en burk krossade tomater
Linnéa
2023-12-17Supergod bolognese!😊
Virginia
2023-09-12