Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bolognese

Klassisk italiensk bolognese med nötfärs, vitlök, selleri, rött vin och krossade tomater. Servera din bolognese med färsk kokt pasta och toppa med riven parmesan. En riktigt läcker vardagsrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och hacka sellerin. Fräs lök, vitlök och selleri i olja ca 3 minuter. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning tills den är jämnt grynig.
  2. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning ca 1 minut. Blanda i krossade tomater, vin eller vatten, lagerblad och timjan.
  3. Koka upp under omrörning. Sjud såsen under lock ca 30 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar. Servera med pasta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten, förutsatt att glutenfripasta används.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 2 dl rött vin eller vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
Lägg till i inköpslistan