Extra mustig bolognese
Prova denna bolognese extra allt fullproppad av smaker och umami! Med hjälp av ingredienser som sardeller, misopaste, Worcestershiresås och parmesan blir köttfärssåsen extra mustig och smakrik och helt enkelt svår att motstå.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
2 msk smör
1 1/2 tsk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
125 g champinjoner
5 sardellfiléer
2 msk tomatpuré
2 förp hela skalade konserverade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
2 msk ljus misopasta
2 msk worcestershiresås
1 parmesan (kanten av parmesanosten)
2 msk olivolja
svartpeppar
4 port pasta
1 dl finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3313 KJ / 791 kCal
Fett38 g
Salt4.7 g
Kolhydrater67 g
Protein40 g
Kommentarer
Smakar helt ok, men absolut inte värt all tid det tar att laga. Finns många andra bologneser som smakar lika gott men går mycket fortare.
Andreas
2024-11-22Mycket gott. Viktigt att koka länge, smakerna kommer fram mycket bättre. Sältan från sardellerna bra, stekte dem ihop med tomatpurén och smälte mycket bra.
Karin
2024-11-10Väldigt gott! God smak med djup, annars tycker jag köttfärssås lätt bara smakar tomat och köttfärs. Gjorde dubbel sats. Körde samma mängd gul lök som för enkel sats. Började med lite mindre mängd sardeller först och smakade av efter att ha läst kommentarerna om att det smakade fisk för vissa. Tillsatte även lite torkad oregano.
Ida
2024-11-10