Eves tomattarte
För dig som gillar tomater kommer den här tarten att bli en höjdare. Stingig dijonsenap breds på pajdegen som du fyller med tomater, vitlök, oliver och cheddarost och sedan bakar i ugnen. Otroligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
8 portioner
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 g kallt smör
2 tsk iskallt vatten
Fyllning
2 gula lökar
smör till stekning
200 g cheddarost
10 stora tomater
3 msk dijonsenap
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 - 3 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
12 svarta oliver
1 - 1 1/2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1718 KJ / 412 kCal
Fett31 g
Salt2.94 g
Kolhydrater22 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är verkligen vår favorit paj. Har gjort den under många år på våra egenodlade tomater. Så himla god och våra gäster frågar ofta om receptet. Håller oss till originalet men tar bort en del av kärnorna i tomaterna för att pajen inte ska bli för ”blöt”.
Lena
2023-09-01Jättegod tomatpaj! Gjorde pajdegen med kvarg och smör som blev väldigt bra. Blir mindre salt också.
Lena
2023-07-27Använd osaltat smör.
Caroline
2023-06-22